Back to Top

Čestitka

 

Čestitka povodom Dana škole

 

Poštovani učenici, nastavnici, roditelji i saradnici, naša škola danas slavi svoj 81. rođendan. Ovaj  izuzetno važan dan obilježiti ćemo na drugačiji način nego što je uobičajeno. Škola je prazna bez vas, dragi učenici, bez vaših osmijeha i školskog zvona. Naši učenici su pokazali i na ovaj način svoju maštu, kreativnost i upornost. Oni su uz pomoć naših vrijednih i inovativnih nastavnika i uz nesebičnu podršku svojih roditelja prilagodili današnji dan novonastaloj situaciji kako bismo prevazišli i ovaj izazov.

Hvala našim učenicima, nastavnicima i roditeljima! S obzirom na neuobičajene okolnosti i poštujući sigurnosne mjere, odlučili smo u skladu sa istim i postupiti. Pogledajte videoprezentacije školskih aktivnosti u povodu obilježavanja Dana naše škole.

Sretan Dan škole uz iskrene želje za dobro zdravlje i brz povratak naših učenika u školske klupe kako bismo nesmetano nastavili redovan proces u školi!

Koristim priliku da se zahvalim u lično ime i u ime škole Općini Vogošća i općinskom načelniku, gosp. Smajiću koji je obezbijedio 9 tableta za potrebe naših učenika. Zahvaljujemo se i Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, koji nam daju upute i smjernice i olakšavaju realizaciju online nastave i učenja na daljinu. Zahvaljujemo se za donaciju dva donirana tableta za naše učenike. Posebno se zahvaljujemo Vijeću roditelja naše škole koje učestvuje u pomoći našim učenicima, kao i Vijeću roditelja KS. Zahvalu dugujemo roditeljima koji su učestvovali u pomoći socijalno ugroženim porodicama učenika naše škole. Veliku zahvalnost iskazujemo i BH Telekomu bez čijeg angažmana i pomoći u pružanju usluga internet konekcije ovaj vid online nastave bilo bi nemoguće realizirati.

Anisa Sivac, direktorica škole