Back to Top

Novembar

 

25.11. – Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Učenici naše škole su se predstavili sa horskom sekcijom, koju uspješno vodi profesor Almer Begić u KSC-u na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Državnosti

 


 

Informator za roditelje Oktobar

 

 


Djeca migranata smještena u izbjegličkom centru Salakovac dobila su 20.11. donaciju slatkiša. Donacija je realizirana u okviru Merhametove akcije “Dajem slatkiš za tvoj osmijeh”, koja je trajala proteklih dvadesetak dana u osnovnim i srednjim školama na teritoriju Federacije BiH.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/migrantima-u-salakovcu-donirani-slatkisi-za-osnovne-potrebe-mjesecno-treba-75-hiljada-km/181120107#14

 


U proteklom periodu naša škola ostvarila je saradnju sa JU “Porodično savjetovalište” Sarajevo.

Tim povodom održane su radionice za učenike VIII i IX razreda po sljedećem rasporedu:

IX razredi  – “Slika o sebi”
VIII-3 – “Rješavanje konflikta”
VIII-1 i VIII-2 – “Nenasilna komunikacija”.   Galerija


Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa koji se obilježava 14.11.  naši učenici predstavnici Vijeća učenika šetali od Katedrale do Federalnog ministarstva zdravstva u pratnji nastavnice Belme Spahić – Ćorović. Ovom šetnjom učenici su dali podršku svoj djeci oboljeloj od dijabetesa, a u našoj školi na simboličan način su obilježili ovaj važan datum. 

Ovdje možete pogledati slikeDana 10.10.2018. godine održana je edukativna radionica za roditelje

 

 

 


ODRŽANO XXII OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ PROGRAMA „UPOZORAVANJE NA OPASNOST OD MINA“

 

 


10.11.2017 god. Organizovane radionice u organizaciji Eko paka sa Općinom Vogošća.Radionice realizovao Eko tim Sarajevo sa Ekološkom sekcijom naše škole.

Danas su učenici naše škole osvojili prvo mjesto na Općinskom takmičenju iz NUS-a.Sekciju vodi nastavnica Spahić Belma.

Učenici koji idu u produženi boravak naše škole imali su u posjeti dr.Ahmić Enisu.Doktorica je naučila učenike kako vršiti prevenciju zaštite  zuba.

Roditeljka policajka održala predavanje u odjeljenju III-1 na kome su bili prisutni i učenici iz produženog boravka.Tema : Sigurnost u saobraćaju

12.11. Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, naši učenici VII razreda šetali od Katedrale do Federalnog ministarstva zdravstva u pratnji razrednika.

Povodom 20.11. godišnjice usvajanja Konvencije o pravima djeteta učenici učestvovali u projektu u organizaciji Centra za razvoj, u saradnji sa UNICEF-om.

Fotografije sa ovih gore navedenih dešavanja možete pogledati ovdje.