Back to Top

Mart

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je dalo saglasnost da učenici osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo učestvuju u izazovu „Klokan matematičar 2019 u Bosni i Hercegovini“. Osnovni cilj izazova je promocija nauke, a posebno Matematike među učenicima osnovnih i srednjih škola.

Više o ovom izazovu pročitajte na http://klokan-matematicar.ba.U našoj školi je održan pomenuti izazov 21.3.2019. godine. Prijavilo se 66 učenika od trećeg do devetog razreda.


 

 

U JU OŠ “Zajko Delić” Vogošća, dana, 23.03.2019.g. održano je općinsko takmičenje  iz CIVITAS-a, “Projekat građanin”. Učenici naše škole osvojili su prvo mjesto i plasirali se na kantonalno takmičenje. Tema projekta je bila “Vršnjačko nasilje”. Učenici su predložili mjere rješavanja ovog problema. Čestitamo našim učenicima i nastavnici Belmi Spahić – Ćorović na izuzetnim rezultatima i želimo im mnogo uspjeha u daljem takmičenju. Galerija

 


Naši učenici nižih razreda od I do V razreda su u pratnji nastavnika pogledali predstavu u kino sali u Vogošći , 13.marta “Ko se boji vuka još 2”

 

 


Projekat Edukativni kviz „Eco kids” podržava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, a realizuje Udruženje građana „Ruke“. Edukativni kviz obuhvata takmičenje iz teorije i zanimljivih eko igrica za učenike sedmih razreda iz Kantona Sarajevo.
 U kvizu učestvuju 32 škole, a kviz će biti emitovan na FACE televiziji svakog vikenda od 12:00 sati. Učenici sedmih razreda naše škole na takmičenju koje je održano u srijedu 06. marta osvojili su vrijedne nagrade i kao pobjednici treće emisije direkt se plasirali u polufinale kviza. Veoma smo ponosni na naše vrijedne učenike i želimo im puno sreće u polufinalu kviza. 

 

 


Predstavnici Vijeća učenika naše škole, u pratnji nastavnice Belme Spahić-Ćorović, dana, 27.02.2019.g. su uzeli aktivno učešće u realizaciji obilježavanja Međunarodnog dana prevencije/borbe protiv vršnjačkog nasilja.  Cjelokupna aktivnost je realizovana pod pokroviteljstvom Centra za razvoj omladinskog aktivizma (CROA).
Prilog je objavljen u emisiji Vogošćanska hronika- RTV Vogošća, Dnevnik- Hayat TV, Dnevnik- TVSA i danas, (28.02.2019.g.) je objavljen članak u novinama Dnevni avaz, strana 15.
U prilogu je link emisije Vogošćanska hronika:
https://www.youtube.com/watch?v=ohyLadgC0Kk

 

 

ČESTITAMO VAM 1. MART DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

 

 

 


 

 

Raspored dežurstva učenika za mjesec Mart